Verdeling van mondmaskers

https://www.brussel.be/mondmaskers

Verdeling van mondmaskers

De Stad Brussel gaat over tot de verdeling van herbruikbare mondmaskers aan al haar inwoners. Vanaf 4 mei 2020 is het dragen van een bescherming voor mond en neus verplicht in het openbaar vervoer. Een mondmasker wordt dan ook aanbevolen in de openbare ruimte en als de sociale afstand niet kan worden gegarandeerd.

Alle andere Brusselaars (ouder dan 12 jaar, en specifiek zij die met het openbaar vervoer hun werk bereiken) kunnen hun herbruikbaar mondmasker aanvragen door zich vooraf te registreren via:

  • 0800 35 228 (vanaf woensdag 29 april van 12u tot 17u en elke werkdag van 9u tot 17u)
  •  masker@brucity.be

Opgelet : de registratie voor de aanvraag van mondmaskers is enkel mogelijk op weekdagen tussen 9u en 17u (op woensdag 29 april van 12u tot 17u). Op wettelijke feestdagen en in het weekend kunnen geen aanvragen worden ingediend. De inschrijvingen gebeuren tot elke Brusselaar over een mondmasker beschikt.

Mondmasker afhalen?

Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt een ophaalpunt en -tijdstip doorgegeven aan de aanvrager. Zo worden grote toestromen vermeden en kan de sociale afstand worden gegarandeerd. De maskers kunnen worden afgehaald vanaf zaterdag 2 mei in het doorgegeven dichtstbijzijnde Buurthuis.

Opgelet : slechts één persoon per gezin wordt toegelaten voor de afhaling van de maskers. Deze persoon moet zich aanmelden met zijn of haar identiteitskaart.

Brusselaars die geen bevestiging ontvangen na hun aanvraag, worden gevraagd om zich niet naar het buurthuis van hun wijk te begeven voor meer informatie. Dat zou zorgen voor een onnodige toestroom van mensen.