Tien jaar mooie ontmoetingen

De Buurthuizen van de Stad vieren hun tienjarig bestaan. Al een decennium lang dus brengen deze ontvangst- en vrijetijdsruimten de Brusselaars van alle leeftijden en origines samen rond diverse activiteiten.

Wat ze als missie gemeen hebben? De sociale samenhang in de wijk bevorderen en de strijd aanbinden tegen het isolement van bewoners die willen deelnemen aan het wijkleven. Deze ontmoetingscentra nodigen dan ook iedereen uit om gebruik te maken van de contact- en uitwisselingsmogelijkheden die ze te bieden hebben.

Al voor de oprichting van het netwerk van Buurthuizen, bestonden in onze hoofdstad contactcentra waar de inwoners elkaar konden ontmoeten. Veel van deze trefpunten zijn dus historisch verankerd in het gebouw waar ze gevestigd zijn, soms al bijna een halve eeuw. Inmiddels telt de Stad 13 buurthuizen, verspreid over het hele grondgebied, waar dagelijks bijna 70 werknemers – onthaalmedewerkers, animatoren, maatschappelijk werkers – en ruim 60 vrijwilligers actief zijn.

Copyright Brusseleir BXL